GAZİANTEP İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı ´´İlköğretim Haftası´´ Kutlama Programı

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı ´´İlköğretim Haftası´´ Kutlama Programı

            2018 - 2019 Eğitim - Öğretim yılı ´´İlköğretim Haftası´´  17 Eylül - 21 Eylül 2018 tarihleri arasında kutlanacaktır.

 

A- 15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANINDAKİ TÖREN :  (17 Eylül 2018 - Saat 09.00)

 

            İl Milli Eğitim Müdürü, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Şahinbey, Şehitkâmil ve Oğuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şahinbey/Şehitkamil İlçeleri özel ve resmi anaokulu/ilkokul/ortaokul müdürleri, öğretmen ve öğrenci grubundan oluşan heyetle 15 Temmuz Demokrasi Meydanındaki Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çelengi konulacak, Şehitlerimiz için Saygı Duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacaktır.

 

            1-Çelenk Sunma: İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çelengi Öğretmenevi Müdürlüğü tarafından hazırlanarak en geç 08:30’da tören alanında hazır bulundurulacaktır.

          

2-Şehitkamil İlçesi Münifpaşa Ortaokulu Müdürlüğünün; bir bay ve bayan öğretmen ile bir kız, bir erkek öğrenci eşliğinde en geç saat 08.30’da tören alanında hazır bulunmaları sağlanacaktır.  

 

            3-Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı: Büyükşehir Belediye bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı, Şahinbey Akyol Ortaokulu  Müzik öğretmeni eşliğinde en az 30 kişilik öğrenci grubu ve törene katılanlar ile beraber söylenecektir.

 

4-Şehitkamil İlçesi Münifpaşa Ortaokulu “İlköğretim Haftası Kutlu Olsun Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü” yazan belirli ölçülerdeki brandayı 4 öğrenci ile 08:30’da alanda hazır bulunduracaktır.

 

            5-Törene Şahinbey ve Şehitkâmil İlçesinde bulunan resmi-özel (köy okulları hariç) anaokulu, ilkokul, ortaokullar ve imam hatip ortaokulları müdürleri, birer bay ve bayan öğretmen, bayrak ve flamaları taşıyacak öğrencilerle katılacaklardır. (Bayrak ve flamalar sadece ortaokullar tarafından getirilecektir. Şahinbey ve Şehitkamil ilçe merkezinde bulunan ortaokullar en az 5 öğrenci ile törene katılacaklardır.)

 

6-Tören alanındaki bayrak ve flamaların kontrol düzeninden Şahinbey İlçesi Aliye Ömer Battal Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Vedat GEZGEN, bayrak-flama yoklamalarından Şehitkamil İlçesi Münifpaşa Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Harun AVCİ, öğretmenlerin 08:00’de alanda hazır bulunmaları gerekmektedir.

 

7-15 Temmuz Demokrasi Meydanındaki törenin yöneticiliğini Müdürlüğümüz Ar-Ge Biriminden Erkan ÇOLAK, sunuculuğunu Şehitkamil Bayraktar Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni M. Cemil ORHAN tarafından yapılacaktır.

 

8- 1 Eylül 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair Yönetmelik ek—8 güncellenmiş olup 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında ders yılının başladığı ikinci hafta içerisinde anma programları uygulanır.

 9-Tüm ilkokul ve ortaokullarda hafta boyunca İlköğretim Haftası Kutlama Programı uygulanacaktır.

 

 

 

B-SALON PROGRAMI

 

 

TARİH - SAAT  : 17 Eylül 2018 Pazartesi  günü  Saat 10.00

YER                     : Şehitkamil İlçesi Hayri Küpeli İlkokulu

                              

 

1-Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı,

2-Protokol konuşmaları,        

3-Öğrenciler tarafından şiir okunması,

4-Sınıfların gezilmesi,

 

C-DİĞER HUSUSLAR

 

1-Salon programına salon kapasitesi kadar öğretmen ve öğrenci katılımından Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sorumlu olup protokol oturma düzenini Şahinbey ve Şehitkamil Temel Eğitim Şubesinden sorumlu Şube Müdürleri koordine edecektir.

 

2-17 Eylül 2018 Pazartesi günü mesai bitimine kadar bütün resmi-özel Anaokulu, İlkokul ve Ortaokullar bayraklarla donatılacak, süslenecek, eğitim ve öğretimin önemi ile ilgili pankart ve afişler okulun uygun yerlerine çevreden görülecek şekilde asılacaktır. Okullarda yapılacak kutlamalar şölen havası şeklinde olacaktır. Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul Müdürlükleri okul veli işbirliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalara öncelik vererek, öğrenci velilerinin  ´´İlköğretim Haftası´´ kutlama etkinliklerine geniş katılım sağlanmasına özen göstereceklerdir.

 

3-Programa katılan idareci ve öğretmenlerin görevli izin sayılmaları öğrencilerin ise izinli sayılmaları sağlanacaktır.

 

4-Salon programının sunuculuğunu Şehitkamil Bayraktar Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni M. Cemil ORHAN yapacaktır.

 

         5-17 Eylül 2018 Pazartesi günü Şehitkamil Hayri Küpeli Ortaokulunda yapılacak tören için ses düzeninin kurulması, okulun ve salonun açılış için süslenmesi ile protokol oturma düzeninin hazırlanması Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecektir.

 

           6-Programda yer alan görevlerin görevlilere tebliğ edilmesinden ve okul müdürlüklerinin katılım durumlarının tespitinden Şahinbey ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri sorumludur.

7-Tüm görevli öğretmen ve idarecilerin görevlerini aksatmadan gerekenleri zamanında yerine

getirmelerini rica ederim.

 

 

                                                                                                                     06.09.2018

                                                                                                                  Cengiz METE

                                                                                                             İl Milli Eğitim Müdürü

Pancarlı Mahallesi Ketayün Büyükbeşe Sokak No 8 Şehitkamil / GAZİANTEP - 0342 2802700

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.