GAZİANTEP İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI HAYIRLI ve UĞURLU OLSUN

2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI HAYIRLI ve UĞURLU OLSUN

Değerli Öğretmenler, Saygıdeğer Veliler ve Sevgili Öğrencilerimiz,

İlerleme ve gelişme yolunda, ülkelerin en büyük gücü eğitimli, nitelikli, çalışkan, iyi ahlaklı ve dürüst insan kaynağıdır.

Millî Eğitim davası, her dönemde Türkiye’nin öncelikli meselelerinden biri olmuştur. Çünkü hepimizin bildiği gibi eğitim insan hayatının vazgeçilmez bir olgusu ve en önemli süreçlerinden birisidir.

Günümüz dünyasının en uygar toplumları, eğitime en çok önem veren, kuşakları en iyi şekilde eğiten ve eğitimdeki sorunlarına çözümler üretmiş toplumlardır.

Eğitim çağdaş toplumların ciddi ve sıkı sıkıya ele aldığı temel bir olgu olduğu için modern ve uygar toplumların eğitim düzeyleri de ilerleme ve kalkınma hızlarıyla doğru orantılıdır.

Devletimiz de son yıllarda eğitime çok büyük bir önem vermekte ve genel bütçeden en büyük pay millî eğitime ayrılmaktadır.

Ülke olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak ve fırsat eşitliği içinde eğitim-öğretim imkânlarından yararlanması yönünde yoğun bir çaba içindeyiz.

Bu yüzden gençlerimizi; günümüzün en modern eğitim araç ve gereçlerini kullanarak, ülkesini ve milletini seven, millî ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, sorumluluk duygusu gelişmiş, birkaç lisanı çok iyi konuşabilen, teknolojiyi takip eden nitelikli bireyler olarak şekilde yetiştirmemiz gerekmektedir.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, her dönemde önemli bir yerleşim merkezi olan ilimiz; son yıllarda sanayi, ticaret ve daha birçok sektördeki başarısı ile ülkemizin ve bölgemizin cazibe merkezi hâline gelmiştir. Bugün ilimizde; okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretimde 511.463 öğrencimiz eğitim görmektedir.

Bunun yanı sıra 37.657’si geçici eğitim merkezlerinde, 21.360’ı geçici eğitim merkezleri dışında kalan okullarımızda olmak üzere toplam 59.017 Suriyeli öğrenci de öğrenim görmektedir.

Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi’ndeki 57.467 öğrencimiz de eklendiğinde toplam öğrenci sayımız 627.947’dir.

Görüldüğü gibi öğrenci sayısı ülkemizdeki birçok ilin nüfusundan fazla olan ilimizin derslik sayısı 16.220, resmî ve özel okullarda görev yapan idareci ve öğretmen sayımız toplamda 26.439’dur.

Değerli meslektaşlarım, sevgili öğretmenler,

Hepimiz bugünün değil, yüz yılın, bin yılın Gaziantep’ini, Türkiye’sini düşünerek hareket etmek zorundayız.

Sizlerin yeni nesli, yavrularımızı bu bakış açısıyla, insani hasletlerle, milleti ve devletine, ailesi ve kendisine yararlı fertler olarak yetiştirmesi, medeni ülkeler ailesinin en saygın üyelerinden biri olan Türkiye Cumhuriyetinin güvencesi olacaktır.

Size emanet edilen sevgili yavrularımızı çok iyi bir şekilde yetiştireceğinizden asla kuşkum yoktur.

Gaziantep’in sahip olduğu üstün vasıfları, eğitim alanında da elde edeceğine gönülden inancımı burada ifade etmek istiyor, bu zor ve özverili görevinizde sizlere üstün başarılar diliyorum.

Sevgili öğrencilerimiz;

Milletimizin büyük bir özveri ve gayretle ödediği vergiler ile eğitim gönüllüsü hayırseverlerimizin büyük destekleriyle, hizmetinize sunulan okullarınızı seviniz ve koruyunuz.

Derslerinize çok çalışarak, bilimsel, sportif, sosyal ve kültürel etkinlikleri yakından takip ediniz. Pırıl pırıl bir gelecek sizleri bekliyor, ülkemizin ve geleceğimizin ümidi ve teminatı sizlersiniz.

Bu eğitim-öğretim yılında sizlere sağlık, esenlik ve başarılar diliyor, güzel gözlerinizden öpüyorum.

Eğitim konusunda ilimizde yürütülen çalışmalara her türlü desteği sağlayan başta Sayın Millî Eğitim ve İçişleri Bakanlarımıza, Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza,  Bakanlığımızın bütün değerli bürokratlarına ve personeline, Şahinbey ve Şehitkâmil Belediyelerimize, Emniyet güçlerimize, oda başkanlarımıza, eğitimin en büyük destekçisi hayırseverlerimize, sivil toplum kuruluşlarına ve muhtarlarımıza Gaziantepliler adına teşekkür ediyorum.

2017-2018 eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiası için, Gaziantep için hayırlı, uğurlu ve başarılı geçmesini diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Pancarlı Mahallesi Ketayün Büyükbeşe Sokak No 8 Şehitkamil / GAZİANTEP - 0342 2802700

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.