GAZİANTEP İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI OKUL MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı okul müdürleri toplantısı Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı. Yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Cengiz METE, Maarif Müfettişleri Başkanı Sayın Mustafa SOLAK, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri ve İlimiz genelindeki okul müdürleri katıldı.
2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI OKUL MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan toplantı İl Milli Eğitim Müdür yardımcılarının kendi birimleri ile  kısa bilgiler vermeleriyle devam etti.  Kendi görev alanları içerisindeki konular hakkında yaşanılan aksaklıklar  ve  yapılması gereken çalışmalar hakkında okul müdürleri bilgilendirildi. Daha sonra Maarif Müfettişleri Başkanı Sayın Mustafa SOLAK, bir konuşma yaparak okul müdürlerine kendi görev alanına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Cengiz METE, okul müdürlerine hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

    Ülkemiz bir işgal girişimine ile karşı karşıya kaldı.

 “Bütün eğitim çalışanlarımıza yeni eğitim öğretim yılının hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. 600 bin öğrencimiz, bu rakama Suriyeli ve açık öğretim öğrencileri de dahil, 23 bin öğretmenimiz ile ilimize hizmet vermeye devam ediyoruz.

Hepimiz biliyoruz ülkemiz 15 Temmuzda bir işgal girişimiyle karşı karşıya kaldı. Bu bir darbe girişimi değil işgal girişimiydi. Bu anlamda milli iradenin yanında yer alan tüm eğitim çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.  Bütün eğitim camiası olarak terörün darbenin ve ihanetin her türlüsünü şiddetle lanetliyoruz.

Bu olaylar nedeniyle ilimizde öğretmen, müfettiş, okul idarecisi olmak üzere 1088 kişi açığa alınmıştı.  Bunlar arasında KHK ile ilimizde 861 kişi ile yollarımızı ayırdık. Bunlar devlet memurluğundan çıkarıldı. Diğerleri hakkında da araştırma inceleme devam ediyor.

Diğer terör örgütüyle ilişkili olanlar için de incelemeler yapılacak.

Bu ihraçlardan sonra ikinci bir husus gündemde: FETÖ terör örgütüne bağlı kişiler ihraç edilirken başta PKK terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütleri ile ilişkili kişiler için de işlem yapılacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Bugünden itibaren bu işlemleri de başlatıyoruz. Devletin içine sızmış kanserli hücreleri atmadan bu illetten kurtulamayacağız. Bizler temmuz ayı boyunca bu işlerle meşgul olduk. Bundan sonra da bu konudaki işlemler kararlılıkla devam edecek. Bu Karalılığı sizin de göstermenizi istiyorum.

Şimdiki nesil bizim neslimizden çok farklı. Kendimizi geliştirmek zorundayız.

Değerli arkadaşlar, bizler çok riskli bir görev yapıyoruz. Geleceğimizi inşa ediyoruz. Doğruyu yanlışı yeni nesle anlatmakla mükellefiz. Yalnız bu nesil bizim neslimizden çok farklı. Gençlerimiz çok farklı düşünüyor. Otoriteye baş kaldırma eğilimindeler. Farklı talepleri var. Çok farklı bir dönemde yaşıyoruz. Sosyal medya kullanımında dünyada ilk beşteyiz. Böyle bir dönemde böyle bir nesille karşı karşıyayız. Bu durumda nasıl davranacağız? Bu durumdan şikâyet mi edeceğiz? Yoksa Bu durumu lehimize çevirecek tedbirler mi alacağız? Eğitim yöneticileri olarak kendimizi günümüz şartlarına göre yetiştirmeye mecburuz. Bizler öğrenme ortamlarını organize eden ve hayata hazırlayan kişiler olmalıyız.  Kalbine giremediğiniz hiç kimsenin beynine giremeyiz. Bizler sevgi insanı olmalıyız. Kendimizi yenilemeliyiz.

 

Bizlerin eğitimci olarak vebalimiz var.  Eğer biz evlatlarımız sahip çıkmazsak birileri mutlaka sahip çıkacaktır. O boşlukları birileri dolduracaktır.  O nedenle ülkesini milletini seven tarihini tanıyan dinini doğru kaynaklardan öğrenen, kendi değerleriyle barışık nesiller yetiştirmek zorundayız. Bu konuda mazeret değil iş üretmeliyiz.

Bizim işimizde iletişim çok önemli.  Elinizde çok önemli bir güç var: Kuruma yön verme yetkisi.   Bunu iyi kullanmalıyız. Eğitim dediğimiz olgu bireyin fıtratındakileri geliştirmek için uygun etkin ortamlar tasarlayıp uygulamasını sağlamak.

2023 Hedefi olan bir ülkeyiz. Bu kadroları biz yetiştireceğiz.

2023 hedefi olan bir ülkede yaşıyoruz. Bu kadroları bizler yetiştiriyoruz. Bu topraklarda yaşanan tüm olumsuzlukların sebebi bu vizyon sahipliği. Tüm dünyanın dikkatini çeken de kendine bir  hedef koymuş ülke olmamız. Gençlerimize kazandıracağımız ideallerimiz olmalı onlara ruh, ideal, ahlak, özgüven, tevazu ve saygı kazandırmalıyız.

Göreve başladığım günden bu yana gözlemlediğim bazı sorunları paylaşmak istiyorum.

İlimizde gözlemlediğimiz bazı aksaklıkları da burada dile getirmek istiyorum: Servisler konusu var. Bu konuda okullara yazı yazıldı. Okul servis araçları bir gelir kapısı olarak görülmemeli buradaki önemli faktör, öğrencilerimizin güvenli yolculuk yapmaları.

Eğitim öğretim faaliyetleri, iş gününün tamamını kapsayacak şekilde verimli olarak kullanıldığı takdirde başarıya olumlu katkılarının olacağını düşünüyorum. Sınavlardan sonra eğitim faaliyetleri sonlandırılmamalı. İş günlerinde gezi, piknik ve kermes düzenlenmemelidir. Eğer bunlar düzenlenecekse hafta sonlarında ya da tatil günlerinde düzenlenmeli. Bu etkinlikler eğitim ve öğretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde planladığı takdirde daha verimli olacaktır.

Okullarda personelin MEBBİS kayıtlarının güncel tutulması da önemli. Okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları verimli bir şekilde sürdürülmeli ve akademik başarıya katkı sağlayacak hale getirilmeli. Bu konudaki hassasiyetimiz ilimizin akademik başarısına önemli katkılar sağlayacaktır..

Suriyeli öğrenciler konusunda yeni bir uygulamaya gidiliyor bundan böyle anasınıfı öğrencileri ve birinci sınıf öğrencileri Türk eğitim sisteminin içine dahil edilecek. Bu konuda da  gerekli hazırlıkları yapıyoruz.

Kayıt alanında olan öğrencileri okullarımıza kayıtları yapılacak. Kayıt alanında olmayan öğrenciler, özel durumlar hariç, kayıtları kendi kayıt alanları içinde yapılacak.

Bu yıl okullarımızdaki bilim projeleri devam edeceğiz . Geçen yıldan farklı olarak bu yıl okullarımız ayrı ayrı fuarlar yapmayacak. Bu Bilim fuarları toplu olarak İl Milli Eğitimin Müdürlüğümüzün organizasyonunda toplu olarak yapacağız.

Bu eğitim öğretim yılında ana çalışma alanımız veliler ve okulları buluşturan projeler olacak. Okullarımızda birinci önceliğimiz bu olacak. Bunu başardığımız anda Gaziantep’in akademik başarısıyla ilgili olumsuz algıyı yıkacağımıza inanıyorum.

Bu konular gözlemlediğimiz aksaklıklardı. Bu konulara da okul yöneticilerimizin hassasiyet göstereceklerine inanıyorum.  Gazi Şehrimizin eğitimde Türkiye ortalamasını yakalaması en büyük hedefimiz. Çalışmalarımızı buna göre planlıyoruz. Sizlerin de desteği ile bunu başaracağımıza inanıyorum.” dedi.

Toplantının sonunda okul yöneticileri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarına sorularını ve önerilerini ilettiler. Soruların cevaplanmasının ardından toplantı sona erdi.

 

 

 

 05-09-201605-09-201605-09-201605-09-201605-09-201605-09-201605-09-201605-09-201605-09-201605-09-201605-09-201605-09-201605-09-201605-09-201605-09-201605-09-201605-09-201605-09-201605-09-201605-09-201605-09-201605-09-201605-09-201605-09-201605-09-2016

Pancarlı Mahallesi Ketayün Büyükbeşe Sokak No 8 Şehitkamil / GAZİANTEP - 0342 2802700

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.