GAZİANTEP İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ SAYIN CENGİZ METE’DEN YGS´YE GİRECEK ÖĞRENCİLERİMİZ İLE AİLELERİNE ÖNEMLİ UYARILAR

      Üniversiteye adım atabilmek için uzun bir maratonun ilk ayağını oluşturan ve 12 Mart Pazar saat 10.00’da gerçekleşecek olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde adayların heyecan düzeyi artıyor. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz METE, öğrenci ve ailelerimize yönelik sınav öncesi dikkat edilmesi gerekenler ve sınav süreci hakkında önemli uyarılarda bulundu. 
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ SAYIN CENGİZ METE’DEN YGS´YE GİRECEK ÖĞRENCİLERİMİZ İLE AİLELERİNE ÖNEMLİ UYARILAR

      Öğrencilerimizin YGS’ye bakış açısını nasıl olmalıdır?
      Öncelikle hayatımızda birçok sınavla karşı karşıya kaldığımızı belirtmek gerekiyor. Hafta sonu yapılacak olan ve üniversite adaylarının gireceği YGS de bu sınavlardan bir tanesini oluşturmaktadır. Öğrencilerimiz bu süreçte kendilerine düşen sorumlulukları yerine getirmek için yoğun bir çaba sergilediler. Bunun yanı sıra ailelerimiz de gerek maddi gerekse manevi olarak öğrencilerimize ellerinden gelen desteği sundular. Bu açıdan baktığımızda YGS, öğrencilerimiz ve ailelerimizin gözünde geleceğe atılan ilk adım olması ve verilen emeklerin karşılığının alınması için önemli bir dönemeci oluşturuyor.

      YGS sınav öncesinde nelere dikkat edilmelidir?
      Ailelerimiz ve çocuklarımız YGS sürecine birlikte hazırlandıkları gibi sınava da adeta birlikte girmektedirler. Çocuklarımız sınav salonunda ter dökerken ailelerimiz de sınav salonlarının önünde büyük bir heyecanla çocuklarını beklemektedirler. Bu sürecin daha sağlıklı atlatılabilmesi için öncelikle öğrencilerimiz sınav öncesinde kendilerini iyi hissettikleri kişilerle vakit geçirmeye özen göstermeliler. Öğrencilerimiz sınav sürecini genellikle son güne kadar ders çalışarak geçirmektedir. Bu durum öğrencilerimizin her konuya hâkim olma isteklerini arttırmakta ve heyecanlanmalarına yol açmaktadır. Öğrencilerimiz, sınav öncesinde her şeyi unuttum hissine kapılabilirler ancak bunun gerçekçi olmadığını bilmelidirler. Sınav öncesinde sınava biyolojik olarak da hazırlanmanın süreci yönetmek için önemli bir faktör olduğu unutulmamalıdır. Her gün aynı saatlerde uyumak ve uyanmak, yeme alışkanlıklarının dışına çıkmamak öğrencilerimizin sınava bedensel olarak hazır hale gelmelerine katkı sağlayacaktır. Aileler olarak ise bu süreçte çocuklarımızı başkalarıyla kıyaslamamalı, onların istek ve beklentilerine saygı duyduğumuzu hissettirmeli, sınavı mutlaka kazanmaları gerektiği yönünde onlara baskı yapmamalıyız.

       Öğrencilerimiz ve ailelerimize son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir?
      Özellikle şunu vurgulamak istiyorum: Sınav uygulamasının değişmesi nedeniyle öğrencilerimiz, 09.45’ten sonra sınav salonuna adayların alınmayacağını göz önünde bulundurmalı ve hazırlıklarını bu yönde yapmalıdırlar. Ayrıca öğrencilerimiz, hayatlarında karşılaştıkları sınavları bir basamak olarak görmeli ve kimi zaman basamakları çıkmanın kimi zamansa bu basamaklardan inmenin hayatın içinde var olduğunu unutmamalıdırlar. Sınav sonucu ne olursa olsun öğrencilerimizin en kıymetlilerimizdir. Bu vesileyle öğrencilerimizi sabırla destekleyen ailelerimize, fedakârca onları sınava hazırlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve sınava girecek tüm adaylarımıza canı gönülden başarılar diliyorum.

 

Pancarlı Mahallesi Ketayün Büyükbeşe Sokak No 8 Şehitkamil / GAZİANTEP - 0342 2802700

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.